Terugroepactie medicijnen met irbesartan, losartan en valsartan – Apotheek Groen – Aalsmeer

Apotheek Groen

Welkom bij Apotheek Groen

Ons team staat voor u klaar om u zo goed mogelijk van dienst te zijn!

Header afbeelding

Patiëntenomgeving Apotheek Groen

In de patiëntenomgeving kunt u 24 uur per dag gemakkelijk onze online diensten gebruiken. Met uw eigen account logt u veilig in en hoeft u niet elke keer opnieuw uw gegevens in te voeren.

Terugroepactie medicijnen met irbesartan, losartan en valsartan

Gebruikt u een medicijn met irbesartan, losartan of valsartan (ook wel sartanen genoemd)? Dan vragen wij dit medicijn terug te brengen naar de apotheek.

Stop niet zonder overleg met je medicijn, want ook dat brengt risico’s met zich mee! Ons apotheekteam staat voor u klaar. Zij kijken met jou naar een alternatief. Mogelijk heeft u een nieuw recept van jouw (huis)arts nodig.

Waarom? In een aantal batches van deze medicijnen is een onzuiverheid gevonden, dit wordt AZBT genoemd. De meting van de onzuiverheid is hoger dan is toegestaan voor medicijnen. De afgelopen maanden hebben alle fabrikanten hun medicijnen met sartanen getest op AZBT. De partijen die boven de limiet zijn, worden nu uit voorzorg teruggenomen omdat ze niet voldoen aan de kwaliteitseisen. Het kan zijn dat u een geneesmiddel hebt van een andere charge of fabriek, dit kijken we voor u na.

Het overzicht van afgekeurde batches staat hier gepubliceerd, voor als u het zelf wilt opzoeken: https://www.igj.nl/publicaties/publicaties/2021/07/13/productoverzicht-sartanen-juli-2021
Meer informatie vindt u op de website van Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ): https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2021/07/13/terugroepactie-aantal-bloeddrukmedicijnen-losartan-valsartan-en-irbesartan

Publicatiedatum: 14-07-2021


Terug naar overzicht